• +47 90683889
Hjem»Kultur-Reiser

Kultur-Reisers reisetilbud i 2016

KULTUR-transparent.jpgVi har nå i samarbeid med Kultur-Reisers tidligere faste reiseleder Davood Nematinia videreført Kultur-Reiser virksomhet. Dette har vært mulig takket være stor velvillighet fra Lars Eike, som har overlatt Kultur-Reisers varemerke, programmer og kontaktnett til oss. Vi har nå som mål å sette opp en rekke av de samme reisemål og programmer som Tone Eike tidligere hadde.
Iran, Georgia, Budapest, Jordan og Verona er noen av de mange reisemål vi nå vil sette opp kulturreiser til, foruten en del nye. De nye reisemålene vi nå ønsker å sette opp er land som Burma, som i mange år har vært lukket for turister. Kultur-Reiser har tidligere hatt California som reisemål. Nå har vi satt opp Oregon, der vi reiser i fotsporene til de første skandinaver som kom dit.

Iran-8
Det gamle Iran.

Et tverrsnitt av det gamle og nye Iran

Iran 21. mars - 1. april:

Allerede nå er vi i gang med å planlegge neste års kulturreiser. Hva er vel mer naturlig å videreføre Kultur-Reisers "flaggskip" - våre Iranreiser. Vi har også Davood Nematinia (fra Teheran) som reiseleder, som sammen med Tone Eike bygget opp disse turene. I 2016 kommer vi til å sette opp to Iranreiser. Den første kaller vi "Den tradisjonelle Iranreisen", som vil gi deltakerne et tverrsnitt av inntrykk fra ulike deler av landet. Vår høsttur til Iran kaller vi får "Irans håndverkskunst" (se eget program).
Les mer

Picasa
Alle byer med respekt for seg selv har påskeprosesjoner.

Påskeprosesjonene på Malta

Malta 22. - 28. mars:

Bli med på denne oppdagelsesferden til ”mysterie-øya” Malta, som ligger midtveis mellom Afrika og Europa. Malteserne selv sier at de er mer kataolske enn italienerne i pavens Roma. Det å oppleve påskeprosesjonene på Malta, kan få de fleste til å begynne å tro dette. Gjennom syv spennende dager skal vi forsøke å finne den ekte maltesiske kulturen. Denne øya som vi som oftest regner inn i den europeiske kulturarven, har sitt eget språk i tillegg til engelsk og italiensk (!). Vi finner rester etter templer som ble bygget for 6000 år siden, og helt spesielle matretter laget på maltesisk vis.
Les mer

Krakow-3
Flotte konserter i fantastiske omgivelser.

Musikalsk påskefeiring i Krakow

Krakow 25. - 28. mars:

Krakow, som en av de store kulturbyer i Europa, feirer hvert år i påsken en musikalsk konsertfestival. Det er et mål å knytte musikkstykkene som framføres til renessanse- og barokkmusikk. Festivalen har blitt viden kjent på grunn av den nøye utvelgelsen av både musikkstykker og musikere. Kultur-Reiser har også tidligere hatt reiser til Krakow og den musikalske påskefestivalen. Dette er reisen for de som er glad i klassisk musikk og samtidig vil oppleve dette i litt fasjonable rammer.
Les mer

Glyndebourne-10

Glyndebourne Opera og slottstur i Kent

Kent 23. - 26. juni:

I en verden av opera, er Glyndebourne unik. Den er anerkjent verden over av opera-elskere, som en av de store operahus. Stedets produksjoner turnerer over hele verden, blir fremført live i andre operahus og vist på kino fra New York til Tokyo. Likevel er det fortsatt svært så engelsk. Operahuset står ved siden av hjemmet til John Christie, som grunnla det i 1934.
Les mer

LofotenPianoFestival
Lofoten Piano Festival.

Lofoten Piano Festival

Lofoten 11. - 17. juli:

Nok en gang vil Kultur-Reiser være med på denne fantastiske festivalen i de utrolige Lofot-omgivelsene. Datoene er allerede klare, men det er litt tidlig for det komplette program. Likevel har arrangørene allerede sluppet de viktigste navnene: Marc-Andre Hamelin (Canada), Ingrid Fliter (Argentina), Nelson Freire (Brasil), Joachim Carr (Norge), Bertrand Chamayo (Frankrike) - alle på piano. I tillegg vil barytonen Johannes Weisser (Norge) og mezzosopranen Marianne Beate Kielland bidra. Det hele under kunstnerisk ledelse av den franske pianisten Jean-Efflam Bavouzet. Marianne Beate Kielland er ikke bare en av kreftene bak Lofoten-festivalene, men hun har et betydelig reportuar og plateproduksjon bak seg.
Årets Lofoten-reise ble utsolgt en uke etter at den var avertert, så her er det viktig å være raskt, hvis du er glad i klassisk musikk.
(Vi oppdaterer straks mer informasjon er tilgjengelig).

Silenzio-1
Teatro del Silenzio midt ute i Toscana.

(UTSOLGT)Andrea Bocellis operakonsert 2016

Toscana 29. juli - 2. august:

Hvert år i de siste 11 år har Andrea Bocelli kommet tilbake til sin fars gård i landsbyen Lajatico i Toscana for å gjennomføre en konsert for sine tidligere naboer. Gården drives i dag av hans bror og tilhørerskaren, som deltar på konserten, har økt drastisk. Nok en gang vil vi skaffe billetter til neste års midnatts opera-konsert med Andrea Bocelli. De vil vi gjerne dele med deg! Hvert år samles noen tusen mennesker på Teatro del Silenzio for å få denne kulturopplevelsen i den toscanske sommernatten. Er du rask kan du også få være med.
Les mer

Pyramiden-2
Pyramiden - opprinnelig svensk i dag russisk spøkelsesby.

Bergverks- og fangsthistorie på Svalbard

Svalbard 12.-15. august:

Nok en gang vil Vinreiser og opplevelser sette kursen mot Nordpolen, blant isbjørner og isfjell, for å finne de store kulinariske opplevelser. På Svalbard finner vi også i følge ekspertene noen av Norges beste restauranter med tilhørende vinkjellere. Dessuten har Norge siden 1925 hatt en spennende bergverkshistorie på Svalbard. Siden Willem Barentsz oppdaget Svalbard i 1596 har det vært mye dramatikk rundt fangstliv og utforsker-ekspedisjoner. Dette kommer til å bli en historisk langhelg der vi også vil få fantastiske naturopplevelser.
Les mer

IranTepper

Irans fantastiske håndverkskunst

Nord-Vest Iran 6. - 17. oktober:

De fleste har hørt om persiske tepper, men på denne reisen vil reiseleder Davood Nematinia, ta oss med til nord-vest Iran, som er et skattkammer når det gjelder håndverkskunst. Vår Iran-reise nummer to - høstturen - kaller vi "Irans håndverkskunst". På denne får deltakerne oppleve steder som ikke så mange andre turister kommr til. Her finner vi mye spennende og eksotisk håndverkskunst.
Les mer

Picasa

Silkeveien gjennom Usbekistan

Usebekistan 21. oktober - 1. november:

Krydderier var en gang noe av den viktigste handelsvaren som gikk langs Silkeveien, men også andre kosbarheter som silke, parfyme og gull. I 1500 år var Silkeveien verdens viktigste handelsrute. Fra Guangzhou i Kina buktet det 8000 kilometer lange nettverket av handelsveier seg over fjell og stepper mot vest til Europa. Vi skal gå inn på en liten bit av den lange veien - Samarkand i dagens Usbekistan. Vi besøker også Tashkent, Aralsjøen og Bukhara.
Les mer

Tips en venn
Web levert av CustomPublish AS