• +47 90683889
Hjem»Kultur-Reiser

Kultur-Reisers reisetilbud

KULTUR-transparent.jpgVi har nå i samarbeid med Kultur-Reisers tidligere faste reiseleder Davood Nematinia videreført Kultur-Reiser virksomhet. Dette har vært mulig takket være stor velvillighet fra Lars Eike, som har overlatt Kultur-Reisers varemerke, programmer og kontaktnett til oss. Vi har nå som mål å sette opp en rekke av de samme reisemål og programmer som Tone Eike tidligere hadde.
Iran, Georgia, Budapest, Jordan og Verona er noen av de mange reisemål vi nå vil sette opp kulturreiser til, foruten en del nye. De nye reisemålene vi nå ønsker å sette opp er land som Burma, som i mange år har vært lukket for turister. Kultur-Reiser har tidligere hatt California som reisemål. Nå har vi satt opp Oregon, der vi reiser i fotsporene til de første skandinaver som kom dit.

christmasmarket
Julemarked i Rhindalen.

Langhelg med julemarked i Rhinland

Rhindalen 3. - 7. desember:

Denne gangen skal vi besøke de tyske julemarkeder, og det kjente julemarkedet i byen Rüdesheim er et av dem. Der finner du alt av julesnadder, gaver og  tradisjonelt laget pynt. Glühwein, pølser, julekaker og brente mandler. Nedover hovedgaten Drosselgasse finner du kafeer, restauranter, kneiper og et yrende folkeliv. Vi bor på det historiske hotellet Zum Weissen Schwanen i den lille middelalderbyen Braubach.
Les mer

 

 

Reiser i 2016

Selv om vi har hatt mange spennende reiser fra Kultur-Reisers tidligere program, vil året 2016 blir det første året vi kan få planlagt i mer sammenheng.

Mezzoforte @ Polarjazz 2014
Bandet Mezzoforte.

Verdens nordligste jazzfestival

Kulinarisk jazz-helg på Svalbard 4. – 8. februar

Den 19. Polarjazz festivalen går av stabelen i februar 2016. Siden 1998 er verdens nordligste jazzfestival blitt arrangert i Longyearbyen på Svalbard. Dette er en helt unik musikkfestival som innbyggerne, tilreisende publikum og ikke minst artister, setter stor pris på – og stadig vender tilbake til. I løpet av årene som har gått har et mangfold av Norges beste jazzutøvere og andre musikere besøkt Polarjazz. I dag er musikktilbudet under Polarjazz ikke bare tilpasset et jazzfrelst publikum, men et tilbud om varierte musikkopplevelser i polarnatten.

Les mer

Yangon

Den store Burma-reisen

Burma 19.- 28. februar 2016:

Nok en gang setter vi opp en av Kultur-Reisers klassiske reiser til Burma. Dette spennende landet, som fram til det siste har hatt begrenset med turister. Nå er de svært interessert i besøk og Kultur-Reiser ønsker å være blant de første. Dette er en 10-dagers reise. Dette er en rundreise, og det har vært et mål for oss at den skal foregå i et behagelig tempo, som de severdigheter som vi skal besøke fortjener. Vi skal besøke de mest fantastiske severdighetene Burma kan by på.
Les mer

Uzbekistan-15
Krydderier var en gang kostbare handelsvarer.

Silkeveien gjennom Usbekistan

Usbekistan 11. - 19. mars:

Krydderier var en gang noe av den viktigste handelsvaren som gikk langs Silkeveien, men også andre kosbarheter som silke, parfyme og gull. I 1500 år var Silkeveien verdens viktigste handelsrute. Fra Guangzhou i Kina buktet det 8000 kilometer lange nettverket av handelsveier seg over fjell og stepper mot vest til Europa. Vi skal gå inn på en liten bit av den lange veien - Samarkand i dagens Usbekistan. Vi besøker også Tasjkent, Aralsjøen og Bukhara.
Les mer

Iran-8
Det gamle Iran.

Et tverrsnitt av det gamle og nye Iran

Iran 21. mars - 1. april:

Allerede nå er vi i gang med å planlegge neste års kulturreiser. Hva er vel mer naturlig å videreføre Kultur-Reisers "flaggskip" - våre Iranreiser. Vi har også Davood Nematinia (fra Teheran) som reiseleder, som sammen med Tone Eike bygget opp disse turene. I 2016 kommer vi til å sette opp to Iranreiser. Den første kaller vi "Den tradisjonelle Iranreisen", som vil gi deltakerne et tverrsnitt av inntrykk fra ulike deler av landet. Vår høsttur til Iran kaller vi får "Irans håndverkskunst" (se eget program).
Les mer

Picasa
Alle byer med respekt for seg selv har påskeprosesjoner.

Påskeprosesjonene på Malta

Malta 22. - 28. mars:

Bli med på denne oppdagelsesferden til ”mysterie-øya” Malta, som ligger midtveis mellom Afrika og Europa. Malteserne selv sier at de er mer kataolske enn italienerne i pavens Roma. Det å oppleve påskeprosesjonene på Malta, kan få de fleste til å begynne å tro dette. Gjennom syv spennende dager skal vi forsøke å finne den ekte maltesiske kulturen. Denne øya som vi som oftest regner inn i den europeiske kulturarven, har sitt eget språk i tillegg til engelsk og italiensk (!). Vi finner rester etter templer som ble bygget for 6000 år siden, og helt spesielle matretter laget på maltesisk vis.
Les mer

Krakow-3
Flotte konserter i fantastiske omgivelser.

Musikalsk påskefeiring i Krakow

Krakow 25. - 28. mars:

Krakow, som en av de store kulturbyer i Europa, feirer hvert år i påsken en musikalsk konsertfestival. Det er et mål å knytte musikkstykkene som framføres til renessanse- og barokkmusikk. Festivalen har blitt viden kjent på grunn av den nøye utvelgelsen av både musikkstykker og musikere. Kultur-Reiser har også tidligere hatt reiser til Krakow og den musikalske påskefestivalen. Dette er reisen for de som er glad i klassisk musikk og samtidig vil oppleve dette i litt fasjonable rammer.
Les mer

Glyndebourne-10

Glyndebourne Opera og slottstur i Kent

Kent 23. - 26. juni:

I en verden av opera, er Glyndebourne unik. Den er anerkjent verden over av opera-elskere, som en av de store operahus. Stedets produksjoner turnerer over hele verden, blir fremført live i andre operahus og vist på kino fra New York til Tokyo. Likevel er det fortsatt svært så engelsk. Operahuset står ved siden av hjemmet til John Christie, som grunnla det i 1934.
Les mer

LofotenPianoFestival
Lofoten Piano Festival.

Lofoten Piano Festival

Lofoten 12. - 17. juli:

Nok en gang vil Kultur-Reiser være med på denne fantastiske festivalen i de utrolige Lofot-omgivelsene. Datoene er allerede klare, men det er litt tidlig for det komplette program. Likevel har arrangørene allerede sluppet de viktigste navnene: Marc-Andre Hamelin (Canada), Ingrid Fliter (Argentina), Nelson Freire (Brasil), Joachim Carr (Norge), Bertrand Chamayo (Frankrike) - alle på piano. I tillegg vil barytonen Johannes Weisser (Norge) og mezzosopranen Marianne Beate Kielland bidra. Det hele under kunstnerisk ledelse av den franske pianisten Jean-Efflam Bavouzet. Marianne Beate Kielland er ikke bare en av kreftene bak Lofoten-festivalene, men hun har et betydelig reportuar og plateproduksjon bak seg.
Årets Lofoten-reise ble utsolgt en uke etter at den var avertert, så her er det viktig å være raskt, hvis du er glad i klassisk musikk.
(Vi oppdaterer straks mer informasjon er tilgjengelig).

Silenzio-1
Teatro del Silenzio midt ute i Toscana.

(UTSOLGT)Andrea Bocellis operakonsert 2016

Toscana 29. juli - 2. august:

Hvert år i de siste 11 år har Andrea Bocelli kommet tilbake til sin fars gård i landsbyen Lajatico i Toscana for å gjennomføre en konsert for sine tidligere naboer. Gården drives i dag av hans bror og tilhørerskaren, som deltar på konserten, har økt drastisk. Nok en gang vil vi skaffe billetter til neste års midnatts opera-konsert med Andrea Bocelli. De vil vi gjerne dele med deg! Hvert år samles noen tusen mennesker på Teatro del Silenzio for å få denne kulturopplevelsen i den toscanske sommernatten. Er du rask kan du også få være med.
Les mer

IranTepper

Irans fantastiske håndverkskunst

Nord-Vest Iran 6. - 17. oktober:

De fleste har hørt om persiske tepper, men på denne reisen vil reiseleder Davood Nematinia, ta oss med til nord-vest Iran, som er et skattkammer når det gjelder håndverkskunst. Vår Iran-reise nummer to - høstturen - kaller vi "Irans håndverkskunst". På denne får deltakerne oppleve steder som ikke så mange andre turister kommr til. Her finner vi mye spennende og eksotisk håndverkskunst.

Les mer

Tips en venn
Web levert av CustomPublish AS