• +47 90683889
Hjem»Kultur-Reiser

Kultur-Reisers reisetilbud i 2016

KULTUR-transparent.jpgVil da ha våre nyhetsbrev tilsendt kan du gå inn på lenken her
 

Vi har ønsket å videreføre Kultur-Reisers virksomhet med mange av de samme programkonseptene som firmaet hadde tidligere. Samtidig har vi ønsket å videreutvikle de gamle ideene og har nå delt reisene i:

  • Konsert- og operareiser
  • Historiske reiser

Dette har vært mulig takket være stor velvillighet fra Lars Eike, som har overlatt Kultur-Reisers varemerke, programmer og kontaktnett til oss. Vi har nå som mål å sette opp en rekke av de samme reisemål og programmer som Tone Eike tidligere hadde. Gå inn på reisene under og finn noe som kan trigge reiselysten.

Konsert- og operareiser

Glyndebourne-10
Operahuset bygget på godset Glyndebourne.

Glyndebourne Opera og slottstur i Kent

Kent 23. - 26. juni:

I en verden av opera er Glyndebourne unik. Den er anerkjent verden over av opera-elskere, som et av de store operahus. Stedets produksjoner turnerer over hele verden, blir fremført live i andre operahus og vist på kino fra New York til Tokyo. Likevel er det fortsatt svært så engelsk. Operahuset står ved siden av hjemmet til John Christie, som grunnla det i 1934.
Les mer

LofotenPianoFestival
Lofoten Piano Festival.

Lofoten Piano Festival

Lofoten 11. - 17. juli:

Nok en gang vil Kultur-Reiser være med på denne fantastiske festivalen i de utrolige omgivelsene i Lofoten. Datoene er allerede klare, men det er litt tidlig for det komplette programet. Likevel har arrangørene allerede sluppet de viktigste navnene: Marc-Andre Hamelin (Canada), Ingrid Fliter (Argentina), Nelson Freire (Brasil), Joachim Carr (Norge), Bertrand Chamayo (Frankrike) - alle på piano. I tillegg vil barytonen Johannes Weisser (Norge) og mezzosopranen Marianne Beate Kielland bidra. Det hele under kunstnerisk ledelse av den franske pianisten Jean-Efflam Bavouzet. Marianne Beate Kielland er ikke bare en av kreftene bak Lofoten-festivalene, hun har også et betydelig reportuar og plateproduksjon bak seg.
Fjorårets Lofotenreise ble utsolgt en uke etter at den var avertert, så hvis du er glad i klassisk musikk, er er det viktig å være raskt.
Les mer

Silenzio-1
Teatro del Silenzio midt ute i Toscana.

(UTSOLGT)Andrea Bocellis operakonsert 2016

Toscana 29. juli - 2. august:

Hvert år i de siste 11 år har Andrea Bocelli kommet tilbake til sin fars gård i landsbyen Lajatico i Toscana for å gjennomføre en konsert for sine tidligere naboer. Gården drives i dag av hans bror, og tilhørerskaren som deltar på konserten, har økt drastisk. Nok en gang vil vi skaffe billetter til neste års midnatts opera-konsert med Andrea Bocelli. De vil vi gjerne dele med deg! Hvert år samles noen tusen mennesker på Teatro del Silenzio for å få denne kulturopplevelsen i den toscanske sommernatten. Er du rask kan du også få være med.
Les mer

Historiske reiser

Pyramiden-2
Pyramiden - opprinnelig svensk i dag russisk spøkelsesby.

Bergverks- og fangsthistorie på Svalbard

Svalbard 12.-15. august:

Nok en gang vil Vinreiser og opplevelser sette kursen mot nord, blant isbjørner og isfjell, for også å finne store kulinariske opplevelser. På Svalbard finner vi i følge ekspertene noen av Norges beste restauranter med tilhørende vinkjellere. Dessuten har Norge siden 1925 hatt en spennende bergverkshistorie på Svalbard. Siden Willem Barentsz oppdaget Svalbard i 1596 har det vært mye dramatikk rundt fangstliv og utforsker-ekspedisjoner. Dette kommer til å bli en historisk langhelg der vi også vil få fantastiske naturopplevelser.
Les mer

Russland-8

Opplev tsarens St. Petersburg og vikingenes Novgorod

Russland 5.-12. september:

På denne ukesreisen besøker vi to store historiske dynastiers opprinnelsesområder. Det er vikingenes Holmgard og Romanov-dynastiets St. Petersburg. Begge samfunn er utdødd i dag slik som de engang var. Holmgard er byen som vikingene grunnla på 800 tallet (dagens Novgorod). På den tiden sloss de slaviske stammene mot hverandre, og derfor ba de om å få et overhode. Det var da Rurik kom fra Mälardalen i Sverige og grunnla det russiske riket. Ruriks familie regjerte i Russland inntil Ivan den grusomme døde i 1584. Da han drepte sin sønn døde Rurik-slekten ut og Romanov-slekten overtok.
Les mer

TempelInne-1

Opplev Burmas gyldne pagoder og flytende byer

Myanmar 19.-29. september:

Dette spennende landet, som på tross av sine 50 millioner innbyggere og et areal på 2 x Norges, fram til for få år siden fikk besøk av veldig få turister. Men etter at landet har fått en demokratisk valgt regjering, er det flere og flere som ønsker å komme dit, og Kultur-Reiser vil derfor fortsette med å tilby Myanmar/Burma til våre kunder. Dette er en 11-dagers rundreise, og det har vært et mål for oss at den skal foregå i et behagelig tempo, samtidig som vi selvfølgelig skal få med oss de viktigste severdigheter og opplevelser som landet kan by på.
Les mer

GerogiaGergheti

Kaukasus på tvers

Aserbajdjan, Georgia, Armenia 6.-20. oktober:

Hele Kaukasus samlet til en spennende cocktail. Disse landene som ga den europeiske rase sin opprinnelse, har hvert sitt særpreg, sine spesielle skikker og tradisjoner. Her fikk kristendommen sitt fotfeste tidlig, så det mangler ikke på gamle kirker og klostre. Aserbajdsjan ble riktignok et muslimsk land, men uten de store restriksjonene. Her gikk silkeveien gjennom, de gamle karavaneveiene som ga området den strategiske betydningen som på godt og vondt ga store konsekvenser for alle tre landene.
Les mer

Picasa
Samarkand, et kjent stoppested på Silkeveien.

Silkeveien gjennom Usbekistan

Usebekistan 21. oktober - 1. november:

Krydderier var en gang den viktigste handelsvaren som gikk langs Silkeveien, men også andre kostbarheter som silke, parfyme og gull. I 1500 år var Silkeveien verdens viktigste handelsrute. Fra Guangzhou i Kina buktet det 8000 kilometer lange nettverket av handelsveier seg over fjell og stepper mot vest til Europa. Vi skal gå inn på en liten bit av den lange veien - Samarkand i dagens Usbekistan. Vi besøker også Tashkent, Aralsjøen og Bukhara.
Les mer

Bhutan-14

Tordendragens kongerike

Langtur til Bhutan, Sikkim og Darjeeling (26. nov. - 7. des.):

Vi reiser til Bhutan, som langt opp til moderne tid har vært et svært så lukket land for den vestlige verden. Tordendrakens rike er det blitt kalt, der det ligger innelukket midt oppe i Himalaya. Her skal vi få se både bhutanenes seiersrike borg, som bidro til at kongedømmet forble selvstendig på 1600-1700 tallet. Vi skal opp til Tigerens hule, som er et munkekloster oppe i fjellene. Hvis været tillater det, kan vi se Himalayafjellene helt opp til over 8 000 meter. Videre skal vi på te-smaking i Darjeeling samt mye mer.
Les mer

Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS