• +47 90683889
Hjem»Kultur-Reiser

Kultur-Reisers reisetilbud i 2016

KULTUR-transparent.jpgVil da ha våre nyhetsbrev tilsendt kan du gå inn på lenken her
 

Vi har ønsket å videreføre Kultur-Reisers virksomhet med mange av de samme programkonseptene som firmaet hadde tidligere. Samtidig har vi ønsket å videreutvikle de gamle ideene og har nå delt reisene i:

  • Konsert- og operareiser
  • Historiske reiser

Dette har vært mulig takket være stor velvillighet fra Lars Eike, som har overlatt Kultur-Reisers varemerke, programmer og kontaktnett til oss. Vi har nå som mål å sette opp en rekke av de samme reisemål og programmer som Tone Eike tidligere hadde. Gå inn på reisene under og finn noe som kan trigge reiselysten.

Konsert- og operareiser

Krakow-4

Påskekonserter i Krakow

Krakow er en av de store kulturbyer i Europa. Hvert år feirer de påsken musikalsk med en stor festival. Det er et mål å knytte musikkstykkene som framføres til renessanse- og barokkmusikk. Festivalen har blitt viden kjent på grunn av den nøye utvelgelsen av både musikkstykker og musikere. Kultur-Reiser har også tidligere hatt reiser til krakow og den musikalske påskefestivalen. Dette er reisen for de som er glad i klassisk musikk og samtidig vil oppleve dette i litt fasjonable rammer.
Les Mer

Glyndebourne-10
Operahuset bygget på godset Glyndebourne.

Glyndebourne Opera og slottstur i Kent

Kent 23. - 26. juni:

I en verden av opera er Glyndebourne unik. Den er anerkjent verden over av opera-elskere, som et av de store operahus. Stedets produksjoner turnerer over hele verden, blir fremført live i andre operahus og vist på kino fra New York til Tokyo. Likevel er det fortsatt svært så engelsk. Operahuset står ved siden av hjemmet til John Christie, som grunnla det i 1934.
Les mer

LofotenPianoFestival
Lofoten Piano Festival.

Lofoten Piano Festival

Lofoten 11. - 17. juli:

Nok en gang vil Kultur-Reiser være med på denne fantastiske festivalen i de utrolige omgivelsene i Lofoten. Datoene er allerede klare, men det er litt tidlig for det komplette programet. Likevel har arrangørene allerede sluppet de viktigste navnene: Marc-Andre Hamelin (Canada), Ingrid Fliter (Argentina), Nelson Freire (Brasil), Joachim Carr (Norge), Bertrand Chamayo (Frankrike) - alle på piano. I tillegg vil barytonen Johannes Weisser (Norge) og mezzosopranen Marianne Beate Kielland bidra. Det hele under kunstnerisk ledelse av den franske pianisten Jean-Efflam Bavouzet. Marianne Beate Kielland er ikke bare en av kreftene bak Lofoten-festivalene, hun har også et betydelig reportuar og plateproduksjon bak seg.
Fjorårets Lofotenreise ble utsolgt en uke etter at den var avertert, så hvis du er glad i klassisk musikk, er er det viktig å være raskt.
Les mer

Silenzio-1
Teatro del Silenzio midt ute i Toscana.

(UTSOLGT)Andrea Bocellis operakonsert 2016

Toscana 29. juli - 2. august:

Hvert år i de siste 11 år har Andrea Bocelli kommet tilbake til sin fars gård i landsbyen Lajatico i Toscana for å gjennomføre en konsert for sine tidligere naboer. Gården drives i dag av hans bror, og tilhørerskaren som deltar på konserten, har økt drastisk. Nok en gang vil vi skaffe billetter til neste års midnatts opera-konsert med Andrea Bocelli. De vil vi gjerne dele med deg! Hvert år samles noen tusen mennesker på Teatro del Silenzio for å få denne kulturopplevelsen i den toscanske sommernatten. Er du rask kan du også få være med.
Les mer

TeaterAurora
Teatru Astra i Victoria på Gozo.

Aida på Malta operafestival

Malta 25. -31. oktober:

På denne øya ned mot kysten av Nord-Afrika har det siden begynnelsen av 1800-tallet vært et blomstrende kulturliv. Hver høst i oktober er det operafestival på naboøya Gozo. Dette blir en spennende reise for musikkelskere. Det blir opoeraen Aida av Giuseppe Verdi. To kammerkonserter (en i Valletta og en på Gozo) samt foredrag om Verdi og operaen Aida. I tillegg vil vår dyktige guide ta oss med til spennende kunstverk og severdigheter i Valletta og på Gozo.
(program kommer snart)

TeatroDonizetti
Teatro Donizetti i Bergamo.

La Scala i Milano og Donizetti operafestival i Bergamo

Milano/Bergamo 4.-7. november:

Vi tar en høsttur til operaens hjemland Italia. Ikke mange vet at vi befinner oss i Lombardia. Vi starter vår reise på La Scala-operaen i Milano. Deretter forflytter vi oss til den årlige operafestivalen i Bergamo. I mellom operaforestillingene får vi guidede turer i området til blant annet den gamle byen Brescia og selvsagt i Milano og Bergamo. Siste dagen får vi også en guidet omvisning i den koselige byen Como, som ligger ved enden av Comosjøen.
(program kommer snart)

Historiske reiser

Picasa
Alle byer med respekt for seg selv har påskeprosesjoner.

Påskeprosesjonene på Malta

Malta 22. - 28. mars:

Bli med på denne oppdagelsesferden til ”mysterie-øya” Malta, som ligger midtveis mellom Afrika og Europa. Malteserne selv sier at de er mer kataolske enn italienerne i pavens Roma. Det å oppleve påskeprosesjonene på Malta kan få de fleste til å begynne å tro dette. Gjennom syv spennende dager skal vi forsøke å finne den ekte maltesiske kulturen. Denne øya som vi som oftest regner inn i den europeiske kulturarven, har sitt eget språk i tillegg til engelsk og italiensk. Vi finner rester etter templer som ble bygget for 6000 år siden, og helt spesielle matretter laget på maltesisk vis.
Les mer

Pyramiden-2
Pyramiden - opprinnelig svensk i dag russisk spøkelsesby.

Bergverks- og fangsthistorie på Svalbard

Svalbard 12.-15. august:

Nok en gang vil Vinreiser og opplevelser sette kursen mot nord, blant isbjørner og isfjell, for også å finne store kulinariske opplevelser. På Svalbard finner vi i følge ekspertene noen av Norges beste restauranter med tilhørende vinkjellere. Dessuten har Norge siden 1925 hatt en spennende bergverkshistorie på Svalbard. Siden Willem Barentsz oppdaget Svalbard i 1596 har det vært mye dramatikk rundt fangstliv og utforsker-ekspedisjoner. Dette kommer til å bli en historisk langhelg der vi også vil få fantastiske naturopplevelser.
Les mer

Volterra-9
Hovedporten til den gamle etruskiske hovedstaden Volterra

Reise i etruskernes fotspor

15.-19. september:

På denne reisen skal vi 2.500 år tilbake og besøke noen av de viktigste bystatene som etruskerne hadde i sitt kjerneland Toscana. Det er i dag ingen som med sikkerhet kan si hvor de kom fra annet enn at de kom fra et sted øst for dagens Italia. Vi kan slå fast at de var innovative og effektivt klarte å utnytte jern- og kobberforekomster til både gode landbruksredskaper og ikke minst våpen. De var også velorganiserte i ulike bystater.
(program kommer snart)

Picasa
Samarkand, et kjent stoppested på Silkeveien.

Silkeveien gjennom Usbekistan

Usebekistan 21. oktober - 1. november:

Krydderier var en gang den viktigste handelsvaren som gikk langs Silkeveien, men også andre kostbarheter som silke, parfyme og gull. I 1500 år var Silkeveien verdens viktigste handelsrute. Fra Guangzhou i Kina buktet det 8000 kilometer lange nettverket av handelsveier seg over fjell og stepper mot vest til Europa. Vi skal gå inn på en liten bit av den lange veien - Samarkand i dagens Usbekistan. Vi besøker også Tashkent, Aralsjøen og Bukhara.
Les mer

DSC_1154
Malteserriddernes Storhavn ved Valletta.

Reise i Malteserriddernes fotspor

Malta 10.-16. november:

Dette er ikke bare en reise til Malta, men også en reise i tid. Faktisk så mye som 500 år tilbake! Det var i 1530 at den spanske kong Carlos V ga Malta til Johannesridderne, som var på flukt fra tyrkerne. Ikke bare skal vi bli kjent med den fantastiske katedralen de bygde midt i Valletta, men også de øvrige byggverkene de satte opp i tiden etter. På denne reisen skal vi gjennom vårt matkurs også bli kjent med lokal mat og drikke. Dessuten er det slett ikke tilfeldig at vi tar flyet fra Norge til den sørlige delen av Middelhavet på den tiden mørket dominerer i landet her nord.
(program kommer snart)

Monestir_de_Montserrat
Klosteret på Montserratfjellet.

Reise i Ignatius Loyolas fotspor

Bilbao 7.-14. oktober:

Denne reisen går fra Barcelona til Bilbao. Vi følger i «fotsporene» til den tidligere adelsmannen, soldaten og til slutt munken Ignatius Loyola – grunnleggeren av det som skulle bli den fryktede Jesuittordenen i 1534. Han er kjent som grunnleggeren av Jesuittordenen i 1534 og regnes som en helgen i den katolske kirke. Ignatius ble født i en baskisk adelsfamilie i Loyola. Faren, Don Beltrán, styrte Loyola og Onaz og var i kongens tjeneste, mens moren Marina også var av adelig byrd. Ignatius var den yngste av elleve søsken. Fra å være adelig, soldat og offiser, ble han omvendt og dro på pilgrimsreise til det hellige land.
Vi følger den samme ruten han fulgte gjennom Baskerland og Nord-Spania som han fulgte før han dro over til det hellig land.

Ignatius_Loyola.jpgBlant annet besøker vi klosteret Montserrat. Det nevnes første gang rundt år 888. Basilikaen huser et museum med arbeider av mange kjente malere og skulptører inkludert verker av El Greco, Salvador Dalí, Picasso og flere. Forlaget Publicacions de l'Abadia de Montserrat, er et av de eldste forlagene i verden, og publiserte sin første bok i 1499.

Det gikk hardt ut over klosteret under den spanske borgerkrigen. Totalt ble 278 prester og 583 religiøse menn og kvinner drept i Catalonia av anarkistene. De republikanske myndighetene, og spesielt myndighetene i Generalitat de Catalunya, slik som Lluís Companys, Ventura Gassol og Joan Casanovas, prøvde å stoppe volden mot de religiøse og hjalp mange prester og andre religiøse med å skjule seg eller forlate landet, 23 av de drepte var munker fra klosteret i Montserrat.
(oppdateres straks programmet er klart)

Tips en venn
Web levert av CustomPublish AS